Android 5.0 Lollipop a inceput deja sa fie disponibil pentru posesorii de tablete Nexus 7 si de telefoane Nexus 5. In Statele Unite ale Americii, update-ul este deja disponibil si va ajunge si in Romania in scurt timp. Urmatorii pe lista vor fi posesorii de telefoane Google Edition, apoi cei ai varfurilor de gama, la inceputul anului viitor.

Exista cateva persoane care si-au instalat noul Android 5.0 Lollipop deja, si au povestit ce probleme au avut.

Daca vreti sa vedeti daca telefonul vostru Nexus 5 are cea mai noua versiune de Android, trebuie sa intrati in Settings - > About Phone -> System updates. Acolo veti afla cand a cautat ultima data sa faca update la sistemul de operare. Daca apasati pe Check now, veti vedea daca in acest moment e disponibil update-ul.

 

Principalele buguri la Android 5.0 Lollipop descoperite pana in acest moment:

1. Mai multe persoane care si-au instalat Android 5.0 Lollipop pe telefoane Nexus 5 au spus ca au avut cateva probleme cu Wi-Fi-ul. Ei sustin ca telefonul salveaza parolele, dar nu reuseste sa se conecteze la retele, scrie Business Insider. La fel au patit si cativa utilizatori de Nexus 7 si Nexus 9.

2. Cativa utilizatori s-au plans ca n-au putut instala Android 5.0 Lollipop. Le-a aparut un mesaj care spunea ca lipseste fisierul "system.img", iar instalarea nu a putut fi finalizata.

3. Mai multi utilizatori care au Nexus 7 varianta 2013 s-au plans ca au probleme cu rularea videourilor dupa ce au trecut la Android 5.0 Lollipop. Este vorba despre videoclipuri de pe YouTube, dar si despre videoclipuri salvate local. YouTube a afisat "There was a problem while playing. Touch to retry". Deocamdata nu exista o solutie pentru aceasta problema. Unii utilizatori au rezolvat-o restartandu-si tableta. S-ar parea ca Google lucreaza intens pentru a repara problema, scrie gsmarena.

4. Exista si un bug rezolvat. Cei dintai utilizatori de Android 5.0 Lollipop s-au plans ca sistemul de operare le face telefonul sa se descarce prea repede, atunci cand Wi-Fi-ul e pornit. Asta in conditiile in care se spunea ca "acadeaua" va prelungi autonomia telefonului cu aproximativ o ora, in cazul celor care folosesc un Nexus 5. Google spune insa ca a rezolvat aceasta problema, potrivit cnet, asadar bateria care se termina prea repede nu mai este un motiv pentru care sa amanati instalarea noului sistem de operare.

5. Aici nu stim clar daca e bug sau feature. Android 5.0 Lollipop nu te lasa sa dezactivezi in acelasi timp si soneria, si vibratiile telefonului. Atunci cand dati volumul soneriei pana la zero, telefonul trece pe vibratii. N-aveti cum sa le anulati pe amandoua, asa cum se putea pana la Android 5.0 Lollipop.

Ce alte buguri ati mai aflat ca are Android 5.0 Lollipop? Aveti de gand sa va instalati sistemul de operare imediat ce devine disponibil pentru telefonul vostru? Asteptam parerile voastre la comentarii!