Surse din interior au declarat că Huawei le-a transmis furnizorilor să oprească producția de componente pentru următoarele telefoane din seria Mate. Această decizie ar putea duce la o întârziere a producției în masă cu 1-2 luni.

Chiar și așa, producătorul chinez ar putea totuși să prezinte telefoanele la data cu care ne-a obișnuit deja (spre finalul lunii octombrie), însă să întârzie livrările.

TSMC se ocupă de producția de chipseturi pentru HiSilicon, subsidiara Huawei, însă SUA nu este de acord cu acest lucru deoarece TSMC folosește tehnologie americană. Dacă Huawei nu va putea face rost de procesoare de la TSMC atunci va fi obligată să caute în altă parte.

Chiar și așa, dacă gigantul va face rost de componente de la Qualcomm sau MediaTek, Huawei va fi nevoită să refacă interiorul telefonului pentru a face loc noului procesor, iar asta ar duce, oricum, la o întârziere.

Faptul că a pierdut acces la serviciile Google a încetinit expansiunea Huawei în Europa, însă compania a văzut creșteri semnificative în China. Analiștii de la Mizuho Securities cred că Huawei va vinde cu 10% mai puține telefoane în acest an decât în anii trecuți.

Iar acest lucru se pare că este susținut de faptul că Huawei ar fi cerut cu 20% mai puține componente de la furnizori decât în mod normal.

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: