Intrebarea pusa de multi utilizatori de-a lungul timpului, atat de iPhone, cat si al unui alt tip de smartphone, a fost daca bateria telefonului este afectata atunci cand telefonul ramane la incarcat si dupa ce a ajuns la 100%.

Jurnalist de renume pe IT, Jess Hollington, a raspuns la o intrebare pe Quora: "Nu poti sa supraincarci un iPhone sau orice alt device electronic modern, de fapt. Cand iPhone-ul este in priza si ajunge la 100%, trece pur si simplu pe energia externa si functioneaza cu aceasta" a spus Hollington.

Explicatia este ca orice device care foloseste o baterie cu Lithium Ion sau Lithium Polymer trebuie sa incorporeze un circuit de incarcare ce se opreste atunci cand ajunge la 100%. 

Hollington a adaugat apoi ca incarcatul telefonului inainte ca bateria sa fie epuizata este de preferat din cauza numarului limitat de cicluri de incarcare pentru bateriile cu Lithium Ion ce este de aproximativ 500 in cazul unui iPhone.

El a explicat: "De fiecare cand iti incarci iPhone-ul cand acesta are 90% baterie, folosesti 10% dintr-un ciclu complet de incarcare. Asta inseamna ca poti sa iti incarci telefonul de la 90% la 100% de 5.000 de ori inainte sa te ingrijorezi ca se incheie ciclurile de incarcare.

Totusi, daca lasi deliberat bateria sa ajunga la 0% si atunci il pui la incarcat, folosesti fara rost un ciclu complet de incarcare. Desigur, daca folosesti telefonul pana cand bateria e epuizata, asta e, dar nu este nevoie sa o lasi deliberat sa se epuizeze inainte sa incarci, scazand durata de viata a bateriei daca faci asta".