Publicația coreeană de analiză Kiwoom Securities a publicat un raport în care dezvăluie vânzările dezamăgitoare ale seriei de telefoane Galaxy S21. Așteptările inițiale au fost mari și reprezentanții Samsung credeau că S21 va fi un hit, dar se pare că nu este chiar așa.

În ciuda designului frumos, în primele șase luni de disponibilitate, Samsung a vândut 13,5 milioane de unități de telefoane S21, adică cu 20% mai puțin decât generația Galaxy S20 într-o perioadă similară de timp și cu 47% mai puțin decât generația S10. Este clar un trend și Samsung nu cred că este mulțumită.

În prima lună de la lansare telefoanelor S21, Samsung a vândut aproape 600.000 de unități în Coreea de Sud, adică cea mai bună lansare de la S8 încoace, atunci când s-au vândut 620.000 de unități în prima lună. La nivel global, Samsung a vândut 1 milion de unități în prima lună și 10 milioane după cinci luni de la lansare.

Compania speră să stârnească interesul oamenilor cu noua serie S22 prin aducerea procesorului Exynos 2200, primul care ar avea procesor grafic integrat de la AMD. Acel GPU ar trebui să fie cu 30% mai performant decât procesorul grafic de pe Exynos 2100 și ar fi și mai performant decât Adreno regăsit pe viitorul Snapdragon 898.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: