Samsung a lansat vineri noile telefoane, Galaxy S6 si S6 Edge, in Shanghai, China. Cei de la Want China Times sustin ca Samsung ar fi platit jumatate dintre cei 1100 de participanti pentru a fi prezenti. Conform jurnalistilor chinezi, cei peste 500 de oameni au fost abordati de un recrutor care i-ar fi platit cu 30 de yeni (aprox 4.80 dolari) pentru a participa timp de o ora la lansare. Cei de la We Want China mai scriu ca initial s-a dorit aducerea a numai 20-30 de fani platiti, insa numarul a crescut apoi vertiginos din cauza necesitatii.

Cei de la Samsung au reactionat dur, spunand ca raportul este "lipsit de temei si fals" oferind un comunicat oficial: "Conform investigatiei pe care am efectuat-o ne este indicat ca sub nicio forma nu a fost cineva angajat sau platit pentru a participa la eveniment. De fapt, cei mai bine de 1.100 de participanti, inclusiv consumatori si oficiali, au fost invitati de catre Shanghai Culture Square unde a avut loc evenimentul" au spus cei de la Samsung care a mai precizat ca site-ul care a prezentat initial informatia a retras articolul si ca se incearca aflarea originii acestei informatii. Pe versiunea in limba engleza a site-ului Want China Times articolul exista in continuare.

Nu este prima data cand Samsung a fost lovita de acuzatii ca ar fi platit pentru 'afectiune', scriu cei de la Tech Crunch. In 2013, Samsung a fost amendata pentru ca ar fi platit studenti in Taiwan care sa critice telefoanele HTC online, Samsung acuzand o agentie externa pentru incident.