ISOCELL HP1 are 0.64μm pixeli și introduce un concept numit „Chameleon Cell”, care descrie tehnologia pixel-binning, prin care sunt combinați 16 pixeli într-unul singur pentru a obține o imagine de 12,5 megapixeli, cu pixeli cu o mărime de 2.56μm. De asemenea, senzorul poate capta imagini de până la 200 de megapixeli, dar și de 50 de megapixeli, folosind o tehnică de binning de 2 x 2. Acest senzor poate capta și clipuri 8K, iar Samsung susține că este capabil de realizarea acestor filmări fără crop în imagine.

Samsung a anunțat și un nou senzor numit ISOCELL GN5, de 50 de megapixeli, primul senzor de 1.0μm pixeli care va integra tehnologia sa Dual Pixel Pro. Practic, sună ca o versiune mai mică a lui GN2 1.4μm pixeli, care a fost cel mai mare senzor foto implementat pe un smartphone, atunci când a fost disponibil comercial pe Xiaomi Mi 11 Ultra.

Compania nu a precizat dacă cei doi senzori vor intra în producția de masă, dar producătorii de smartphone-uri pot acum să experimenteze cu cele două variante. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: