Telefonul momentului, Samsung Galaxy S III, a uimit zecile de fani care au venit vineri la Orange concept store de pe Calea Victoriei din Capitala, la trainingul organizat de reprezentantii companiei producatoare.

Expertul care a tinut workshop-ul, Mircea Buza, Retail Specialist Samsung Romania, le-a prezentat celor veniti la Orange Concept Store cateva dintre functiile uimitoare ale telefonului. 

Poti testa aparatul in magazinele Orange, iar daca iti place, il poti lua acasa. Poate fi cumparat la 595 euro, fara abonament. Cel mai mic pret este de 299 euro cu TVA, impreuna cu un abonament Pantera 21 si optiunea My Smartphone 15, pe 2 ani.

Potrivit lui Paul Iacob, Sales Representative la Orange Romania, "smartphone-ul poate fi cumparat la pret redus fata de cel standard incepand cu abonamentele de 20 euro/luna, adica pantera 10 + optiune smartphone de 10 euro, caz in care costa 419 euro. Mai exista un abonamentde 12+10 euro pentru care telefonul costa 379 euro. La abonamentul de 21+15 euro, pretul smartphone-ului Samsung Galaxy S III este de 299 euro".

Una dintre functiile uimitoare ale telefonului este Face Unlock, care iti permite sa deblochezi telefonul uitandu-te la el. Aparatul iti scaneaza fata si nu ai cum sa il pacalesti cu o poza de exemplu, deoarece urmareste cum clipesti.

"Galaxy S III iti scaneaza ochii si nu permite stingerea ecranului atata timp cat te uiti tu la el, prin functia Smart Stay. Functia Direct Call, e utila atunci cand primesti un mesaj sau navighezi prin agenta telefonica. Poti ducetelefonul la ureche si automat apeleaza persoana din mesaj sau agenda", spune Mircea Buza de la Samsung.

"Fata de Galaxy S II, S III vine cu o imbunatatire a bateriei, a procesorului, ecranul este Super AMOLED HD, este cel mai bun ecran existent pe piata si permite cea mai buna reproducere a culorilor naturale. In soare foarte puternic, luminozitatea display-ului ramane neschimbata", explica el.

Functii speciale sunt si pentru cei care doresc sa profite la maximum de camera foto a telefonului: "Best Photo face automat 8 poze consecutive si o alege pe cea mai buna dintre ele, in functie de contrast, luminozitate, claritate si alti parametri. Cand filmezi un video Full-HD, poti sa faci si poze in acelasi timp. Ai si zoom pe Full-HD, ceea ce nu are niciun alt telefon, in acest moment", spune specialistul. Exista si functia Body Photo Share, care ii va incanta pe cei care se duc des la petreceri. Daca faci o poza cu ajutorul telefonului, o poti trimite instantaneu altor persoane cu care esti sau pe care le ai in contacte.

Alin Patrascanu, Consultant Samsung, a descoperit o alta functie interesanta: atunci cand citesti mesajele, cu ajutorul butonului de volum poti mari dimensiunea fontului. In plus, "facand zoom intr-o fotografie si mentinand degetul pe ecran, putem naviga in poza prin miscarea stanga-dreapta sau sus-jos. Iar cand vizionam un videoclip, putem sa blocam ecranul apasand pe butonul power pentru a nu intrerupe accidentar vizionarea", explica Patrascanu.

O alta functie surprinzatoare este Popup Play, care "te ajuta sa vezi clipului intr-o fereastra aflata pe ecranul principal, pentru a permite in acelasi timp executarea altor task-uri, precum intrarea in browser sau compunerea de mesaje. iar prin All Share Play, telefonul se conecteaza cu alte device-uri Samsung".

Iata ce au spus cei veniti la training despre Samsung Galaxy S III:

  • Antoniu Limban: "Fin, performant, atragator, business"
  • Costin Negrea: "Difera foarte mult fata de predecesorul lui, foarte atragator la prima vedere"
  • Andrei: "Design placut, display luminos, performante foarte bune: procesor si RAM, il putem compara cu un calculator de acum 2-3 ani"
  • Alin: "Este tot ce-ti poti dori. Il am de vineri si e superb"
  • Bogdan: "Cel mai performant telefon la ora asta, se misca cel mai bine, imi place libertatea pe care o ofera procesorul, are cel mai bun display si e un telefon sexy"
  • IulianS: "Voiam sa il simt in mana. Temerea mea era ca e prea mare. E ok"

Fanii erau la curent cu specificatiile telefonului: display HD Super AMOLED de 4,8 inch cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli, procesor cu patru nuclee Exynos 4 Quad cu frecventa de 1,4 GHz, camera de 8 MP, cu autofocalizare, blit si inregistrare Full-HD (1080p). Camera frontala are o rezolutie de 1,9 MP si inregistrare video HD la 30 de cadre pe secunda.