Nicio versiune iOS n-a fost perfecta. Cel putin la inceput. Iar noul iOS 7 respecta regula bug-urilor evervante.  Si nici iPhone 5s nu scapa de criticile celor care au scos o gramada de bani din buzunar pentru el. Uite care sunt cele mai enervante probleme si cum poti scapa de ele:

 

Nu tine bateria

Daca telefonul ti se descarca prea repede, avem cateva sfaturi ca sa-ti tina mai mult bateria.  Vrei si mai mult? Incearca sa dezactivezi efectul de adancime Parallax. Intra la Setari > General > Accesibilitate si activeaza optiunea “Reducere miscare”. Aceasta optiune te va scapa si de durerile de cap, date de animatiile din iOS 7. Mai poti dezactiva serviciile de localizare (Setari > Confidentialitate > Servicii de localizare). Tot nu e de ajuns? Opreste si optiunea de luminozitate automata (Setari > Imagini de fundal si luminozitate)

 

Mesajele dau erori

iMessage te poate lasa la greu cand ti-e ziua mai draga. Multi utilizatori s-au plans insa ca nu pot folosi deloc serviciu iMessage in iOS 7. Daca si tu ai patit asta, incearca mai intai sa restartezi aparatul. Daca nici asa nu merge, opreste-l de tot si foloseste sms-urile normale (Setari > General > Reset > Reseteaza setarile de retea). Cel mai probabil, Apple va rezolva problema in urmatorul patch.

 

Aplicatiile te deconecteaza

Unora li se intampla frecvent sa fie deconectati in aplicatii precum Mailbox si Snapchat. Se pare ca de vina ar fi refresh-ul automat din background. Din pacate, singura solutie e sa astepti ca dezvoltatorii aplicatiilor cu probleme sa faca un update

 

Tastatura functioneaza cu intarziere

Upgrade-ul la iOS 7 poate cauza lag-uri, in special in cazul generatiilor mai vechi. Daca ti se intampla sa ai delay mare , incearca mai intai sa resetezi setarile (Setari > General > Reset > Reseteaza toate setarile). In caz ca asta nu rezolva problema, ai putea incerca sa opresti si sa pornesti sincronizarea cu iCloud. Pastreaza resetarea telefonului ca ultima solutie.

 

Senzorii iPhone 5s sunt calibrati gresit

Din pacate, aici nu ai ce sa faci. Poate doar sa astepti. Nici Apple nu stie deocamdata daca e doar o problema de software sau, mai grav, una de hardware, deoarece rezultatele eronate variaza mult. Unele telefoane par sa functioneze corect, altele sunt foarte putin afectate, iar altele par ca au luat-o complet razna. Multi au incercat sa isi schimbe telefoanele, dar tot nu au scapat de problema.Tot ce poti face e sa astepti ca Apple sa rezolve problema.