Telegram este una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie în Hong Kong, mai ales în această perioadă a protestelor uriașe de pe străzi. Faptul că mesajele sunt criptate reprezintă un mare avantaj pentru cei care protestează în această perioadă, mai ales în contextul în care guvernul chinez este acuzat că încearcă să încalce autonomia acestei regiuni.

Recent, compania Telegram a fost acuzată că a dezvăluit identitatea mai multor utilizatori care au participat activ la proteste, motiv pentru care dezvoltatorul acestei aplicații a decis să facă unele schimbări care să-i readucă o parte din credibilitate.

De acum încolo, utilizatorii își vor putea ascunde complet numerele de telefon, pentru ca acestea să nu mai fie monitorizate la nivel guvernamental. Practic, eliminând posibilitatea de a mai conecta două conturi prin numerele de telefon, Telegraf devine atât mai sigur, dar și mai complicat.

Având 200 de milioane de utilizatori activi, Telegram practic va face foarte dificilă recunoașterea prietenilor între ei sau a persoanelor din aceeași familie care folosesc această aplicație.