Apple duce telefonul iPhone într-o direcție pe care mulți o vedeau deja, aceea a unui dispozitiv fără porturi, iar iPhone 13 ar putea fi primul model din serie. Se pare că Apple vrea să renunțe la portul de încărcare pentru următorul smartphone, optând doar pentru încărcare wireless.

Dacă acest gând te sperie trebuie să știi că nu toate modelele de iPhone 13 vor fi fără porturi. Se pare că un singur model va fi astfel, restul vor arăta la fel ca în trecut.

Un astfel de telefon nu avea avea mufă de căști, port de încărcare, dar este posibil să nu aibă nici slot pentru introducerea unei cartele SIM și să funcționeze doar pe bază de eSIM. Ar fi frumos din punctul de vedere al designului deoarece ar arăta ca un telefon dintr-o bucată, însă ar suferi la capitolul accesibilitate.

Există concepte de astfel de telefoane, dar nicio companie nu a făcut pasul către producție cu un asemenea model. Vivo Apex din 2019 poate fi considerat similar deoarece difuzoarele și microfoanele sunt amplasate în ecran și se bazează pe încărcare wireless și pe eSIM pentru a funcționa.

Vom vedea dacă Apple va fi prima companie care va face acest pas sau vor apărea altele înainte. Mai este mult până la lansarea lui iPhone 13.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: