Google Now, Siri sau Cortana au un lucru in comun: ai nevoie de conexiune la internet ca sa poti accesa aceste servicii. Asta pana acum, pentru ca Google lucreaza intens si la versiunea offline. Ultima actualizare a aplicatiei Google pentru Android aduce cu sine si cateva linii de cod interesante.

Utilizatorii vor putea in curand sa spuna “Ok, Google” si sa se foloseasca de serviciul respectiv chiar daca nu sunt conectati la internet, conform Android Police. In momentul de fata, daca pronunti cele doua cuvinte fara o conexiune, aplicatia va returna un mesaj de eroare. Ce-i drept, Google Now va putea fi folosit in mod limitat. Fara conexiune la net, utilizatorii vor putea sa comande insa telefonului sa sune pe cineva, sa trimita un sms, sa asculte muzica sau sa activeze conexiunea Wi-Fi, de exemplu.

Pe langa aceasta optiune, noua versiune a aplicatiei Google aduce si avertizari pentru conexiunile la retelele nesecurizate, comenzi vocale pentru a modifica luminozitatea ecranului, vomului dar si o noua carte pentru Google Now, care sa permita streaming-ul pentru Chromecast sau Android TV.