Primele telefoane care vor avea acest nou procesor vor ajunge pe piață la sfârșitul acestui an, iar primul dintre ele va fi telefonul de gaming Asus ROG Phone II.

Noul GPU cu care vine acest procesor este Adreno 640 și oferă o viteză de până la 15% mai mare ca modelul anterior. Datorită vitezei mai bune a procesorului grafic, acest chipset este considerat ideal pentru telefoanele ce gaming.

Noul CPU este Kryo 485 și este cu 4% mai rapid, atingând frecvența de 2,96GHz.

Snapdragon 855 Plus va putea fi conectat extern la un modem X50, pentru conexiune 5G, pentru că va avea integrat doar un modem X24 LTE.

Noul procesor este conceput special pentru performanțele deosebite ale telefoanelor pentru gaming, fiind optimizat și pentru aplicații de AR/VR.

Însă rămâne de văzut dacă producătorii de telefoane vor găsi o soluție eficientă pentru ventilația telefonului, astfel încât acesta să nu se încingă prea tare în timpul jocului, ca urmare a vitezei mai mari a procesorului.

Probabil vor afla detalii despre acest subiect în curând, când Asus va oferi mai multe informații despre Asus ROG Phone II.