Potrivit companiei, datorită acestei noi tehnologii, mai multe dispozitive se pot încărca wireless în același timp, fără a conecta niciun fel de cablu și fără a le poziționa pe un suport wireless charging.

Acest tip de alimentare a bateriei a stârnit curiozitatea de mulți ani încoace, dar nicio companie nu a reușit să lanseze comercial ideea. Xiaomi, însă, este unul dintre producătorii care experimentează frecvent cu noi metode și puteri de încărcare – ei au introdus wireless charging la 80 de wați, dar și încărcarea pe fir la 120 de wați. Astfel, dacă Xiaomi reușește să ducă mai departe acest demo, atunci tehnologia va fi una dintre acele mari revoluții care va schimba radical felul în care utilizăm gadgeturile din viața noastră.

Cum funcționează, mai exact? Compania a făcut publice mai multe detalii referitoare la noua tehnologie Mi Air Charge. Potrivit acestora, tehnologia poate livra o putere de 5 wați de la o distanță de câțiva metri. După determinarea poziției, un sistem de detecție a fazei cu 144 de antene transmite unde minuscule, de doar un milimetru, prin intermediul tehnologiei beamforming. Mai departe, încărcarea se produce prin receptorii telefonului, care convertesc undele în energie electrică.

Compania a confirmat că Mi Air Charge este doar un demo, în această fază, iar procesul de implementare comercială va fi, probabil, unul foarte dificil, marcat de provocări tehnologice și legislative de tot felul. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmărește emisiunile preferate pe protvplus.ro: