Astfel, producătorul a cumpărat o companie de tehnologie care ar putea transforma telefoanele iPhone în terminale pentru realizarea plăților directe, relatează Bloomberg. Startup-ul Mobeewave a dezvoltat o tehnologie ce necesită doar un procesor NFC pentru a rula, permițându-le astfel utilizatorilor să apropie telefonul sau chiar un card de credit de un alt telefon pentru procesarea de plăți.

Componentele dedicate NFC au fost incluse pe modelele Apple încă de când s-a lansat iPhone 6, iar Apple Pay le permite utilizatorilor să plătească la magazine printr-un singur clic. Ce face în plus tehnologia Mobeewave este permiterea acceptării plăților direct printr-un iPhone, fără a fi necesar extra hardware, precum un card reader. 

Apple a plătit pentru startup aproximativ 100 de milioane de dolari și l-a achiziționat cu tot cu echipa de angajați. Până acum, niciuna dintre companii cu a comentat tranzacția.

Anul trecut, Samsung a încheiat un parteneriat cu Mobeewave pentru un program pilot point-of-sale derulat în Canada, iar compania este și unul dintre investitorii Mobeewave.

În acest an, Apple a achiziționat mai multe startup-uri, inclusiv aplicația meteo Dark Sky, pe care se pare că ar dori să o integreze începând cu iOS 14. De asemenea, în luna mai gigantul a confirmat și că a cumpărat compania de VR numită NextVR.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: