Oppo a anunțat că pe 15 iulie va prezenta o tehnologie de încărcare ultra-rapidă la 125 de wați. În momentul de față, cea mai mare viteză de încărcare a Oppo este de 65 de wați. Vom vedea mai multe detalii la jumătatea lunii și sperăm să ne spună mai multe despre structura internă, cum se face această încărcare, răcire și când este posibil să vedem tehnologia implementată efectiv pe telefoane.

Tot în această direcție merge și iQOO, divizia de gaming a Vivo, care a ținut o conferință de presă în China și a arătat o soluție de încărcare rapidă la 120 de wați care ar fi disponibilă pe telefoane începând cu luna august a acestui an.

Potrivit reprezentanților iQOO, o baterie de 4000 mAh se încarcă complet în 15 minute la 120 de wați, adică de două ori mai rapid decât Oppo Find X2 Pro, ce se încarcă la 65 de wați.

Cum funcționează? Curentul este convertit de la 20V la 6A la 10A la 12V, împărțit în două circuite egale la 5A la 12V, care încarcă două celule de 2000 mAh. Orice telefon telefon care va avea această soluție de încărcare trebuie să vină și cu straturi suplimentare de grafit și echipament adițional de răcire pentru a menține temperatura scăzută și pentru a proteja placa de bază.

iQOO nu a menționat care va fi dispozitivul ce se va încărca la 120W pe care-l va prezenta în august, însă probabil va fi unul de gaming.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: