Smartphone-urile cu sistemul de operare Android continua sa domine piata, desi cele de la Apple continua sa reduca din diferenta, spun cifrele publicate de analistii de la Nielsen. Datele lor se refera la piata din SUA in ultimul trimestru din 2011.

Lansarea iPhone 4S a ajutat mult sistemul de operare iOS sa castige adepti. Cele doua platforme luptau umar la umar in decembrie, o luna in care vanzarile au atins un nivel urias. Windows Phone a fost singurul sistem de operare care si-a mai imbunatati pozitia, dar deocamdata este la foarte mare distanta.

Telefoanele cu Android au reprezentat 51,7% din totalul smartphone-urilor cumparate in trimestrul patru al anului trecut, insa in noiembrie si decembrie au scazut sub 50%, reusind valori de 48,7% si respectiv 46,9%. 

In cazul Apple, lucrurile au stat altfel. In decembrie, 44,5% din telefoanele vandute foloseau iOS, fara de 25,1% in octombrie. Pe ansamblu, in Q4, sistemul de operare de la Apple s-a regasit pe 37% din telefoane.

Intre timp, compania RIM, care fabrica aparatele BlackBerry, a avut un market share de 6% in ultimul trimestru al anului trecut, in timp ce aparatele cu Windows Phone au reprezentat 1,3%.

Sursa: gsmarena