Sharp tocmai a anunțat în Japonia un nou model de telefon numit Aquos R6, care vine cu un senzor foto marca Leica, cel mai mare implementat vreodată pe un telefon mobil.

Este vorba despre un senzor de 1 inch și 20 de megapixeli, similar ca specificații cu cel regăsit pe camerele Sony RX100. Este al doilea senzor cu o mărime de un inch integrat pe un telefon mobil până acum și primul care ajunge pe un dispozitiv destinat publicului larg. Modelul care se apropie acum cel mai mult de noul Sharp este Xiaomi Mi 11 Ultra, cu o cameră de 1/1.12 inci.

Senzorul f/1.9 este și mult mai lat decât cele regăsite pe alte telefoane drept camere principale - cu un echivalent al distanței focale de 19mm, adică în zona ultrawide. Modulul de cameră găzduiește și un bliț LED, dar și un senzor time-of-flight.

Cealaltă caracteristică distinctivă a lui Aquos R6 este display-ul său, unul pe care Sharp l-a numit IGZO OLED. Este vorba despre un panou de 6,6 inchi, 2,730 x 1,260, cu o strălucire maximă de 2000 de niți și o rată de refresh variabilă de 240Hz. Prin comparație, cele mai multe telefoane Android realizate până acum nu au putut să ofere display-uri OLED cu rate de refresh cu adevărat variabile care să se adapteze în timp real conținutului redat - așa că cel dezvoltat de Sharp pare să fie cel mai avansat ecran de smartphone realizat până acum.

Mai departe, specificațiile lui R6 sunt demne de un flagship din 2021: procesor Snapdragon 888, 12GB RAM, 128GB spațiu de stocare și o baterie de 5.000 mAh. Acesta va fi disponibil începând din iunie în Japonia, dar nu știm deocamdată și prețul de vânzare. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: