Producatorii de smartphone-uri se lupta nu doar in specificatii, ci si in design si inovatii, iar un reper in acest sens vor fi telefoanele flexibile.

Samsung a venit cu Galaxy Round si mai nou cu Note Edge, iar LG a lansat G Flex. Toate acestea au ecranul curbat, insa nu este acel display flexibil pe care fanii din intreaga lume in asteapta.

Acum insa, la Yokohama, la targul Display Innovation 2014, a aparut un ecran cu adevarat spectaculos. Este Full HD, are 8,7 inch, si poate fi indoit de 100.000 de ori la o raza de numai 2-3 milimetri. Ecranul este un OLED de doar 100 de microni grosime, prins insa intr-un cadru destul de masiv.

O astfel de tehnologie poate fi folosita pentru crearea unor gadgeturi 2 in 1, tableta si telefon.

Compania din spatele proiectului este SEL (Semiconductor Energy Laboratory). Este o firma japoneza cu peste 30 de ani in spate care face cercetare si creeaza electronice.

Acesta nu este primul lor produs de referinta. Au mai a aratat un ecran de telefon care poate fi impaturit, un AMOLED de 2,8 inch la o densitate de pixeli uluitoare, de 1058ppi, un AMOLED de 13 inch la rezolutia 8K, si o tehnologie cu ajutorul careia poti crea bezeluri transparente pentru smartphone-uri, scrie androidauthority.com.