Potrivit firmei de analiză UBI Research, compania vrea să-și dubleze producția de panouri OLED în 2022. În acest an, Samsung ar urma să producă în total 8,1 milioane de panouri, iar asta se traduce în aproximativ 8 milioane de dispozitive pliabile livrate.

Dublarea display-urilor OLED și chiar depășirea acestui număr și ajungerea la o producție de 18 milioane de panouri ar trebui, deci, să rezulte în realizarea a 14 - 16 milioane de telefoane pliabile în 2022. O subsidiară a Samsung Display, numită Dowoo Insys, este compania care procesează stratul Ultra-Thin Glass necesar pentru producția modelelor Galaxy Z Flip și Z Fold. Se pare că Samsung își dorește să deschidă și mai multe linii de producție, pentru a dubla capacitatea. UBI Research arată și că numărul de panouri pliabile realizate la nivel global de Samsung ar putea ajunge la 49 de milioane în 2025.

Producția în continuă creștere a acestor panouri va permite Samsung Display să vândă aceste componente și altor producători precum Xiaomi sau Vivo, care își doresc astfel de ecrane pentru realizarea propriilor gadgeturi pliabile. Mai mult, chiar și Apple și Google ar vrea să adauge device-uri pliabile în portofoliile lor, iar alegerea evidentă pentru furnizarea panourilor pliabile este Samsung.

În august, Samsung a dezvăluit noile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Ambele telefoane oferă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește tehnologia din spatele display-urilor pliabile, dar și prețuri mai atractive. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: