In ultimele 12 luni, smartphone-urile si tabletele au crescut foarte mult la capitolul hardware, ceea ce a dus la portarea multor jocuri de pe console si PC catre platformele mobile, fara a se pierde mult din calitatea jocului.

Cei de la Apple au dezvaluit lista celor mai populare aplicatii in ultimul an - pe primul loc, pe lista aplicatilor platite, este Heads Up! este un joc unde tii telefonul pe frunte pentru ca persoana cu care joci sa-ti dea indicii in timp ce tu incerci sa ghicesti ce celebritate, film, serial, personaj sau animal este trecut pe ecran. Urmatorul in top este Minecraft-Pocket Edition, urmat de editorul photo Afterlight. Pe locul 4 este jocul Plague. Alarma inteligenta, Sleep Cycle alarm clock este pe locul 5. In ceea ce priveste aplicatiile gratuite, toate sunt retele de socializare - Facebook Messenger este primul, urmat de Snapchat. YouTube e pe locul 3, urmat de Facebook si Instagram.

Phone Arena a publicat si un top al jocurilor pe mobile si tableta in ultimul an. Iata lista (vezi in galeria foto mai multe informatii despre fiecare joc):

10. Threes
9. Botanicula
8. Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies
7. Leo’s Fortune
6. Thomas Was Alone
5. Hearthstone: Heroes of Warcraft
4. The Wolf Among Us
3. Crossy Roads
2. Valiant Hearts: The Great War
1. Monument Valley