Desi multi s-ar astepta ca printre telefoanele alese sa fie Galaxy S6, HTC One M9 sau OnePlus 2, cei de la Android Authority isi explica alegerile astfel - pentru a mentine comparatia adecvata, au selectat doar telefoanele care simt ca sunt reprezentative pentru ecosistem in acest moment.

Asadar, iata care sunt telefoanele alese:

► Sony Xperia Z5 Premium
► Nexus 6P
► Motorola Moto X Force
► Samsung Galaxy Note 5
► LG V10
► BlackBerry Priv

Pentru a vedea care este cel mai puternic, telefoanele au fost trecute printre cele mai dure teste de benchmark. S-a inceput, desigur, cu AnTuTu, cel mai cunoscut dintre acestea. Samsung Galaxy Note 5 a castigat la acest test datorita procesorului Exynos 7420. Moto X Force cu procesor Snapdragon 810 este insa in apropiere. Tot acest procesor a dus Galaxy Note 5 pe primul loc si in clasamentul GeekBench 3, fiind urmat de catre Xperia Z5 Premium.

Pe langa aceste teste de benchmark (puteti vedea rezultatele in galeria foto), a mai fost verificata si temperatura la care ajunge telefonul cand este solicitat la maxim.

Per total, castigator a iesit Samsung Galaxy Note 5, telefon care e posibil sa apara in Romania la inceputul lui 2016. A castigat la aproape toate testele - doar in doua cazuri a obtinut pozitia secunda. Urmatoarele din top sunt telefoanele cu Snapdragon 810, Moto X Force fiind cu putin peste celelalte. In partea de jos a clasamentului se afla LG V10 si Blackberry Priv, ambele avand procesor hexa-core Snapdragon 808.