Smartphone-urile sunt din ce in ce mai performante, fiind capabile sa realizeze multe lucruri ce parea de domeniul science-fiction in urma cu 10 ani. Cu toate astea, un capitol la care telefoanele de dinainte de epoca smart erau mai bune era bateria.

Rezolutia din ce in ce mai buna a ecranelor, procesoarele foarte puternice, camere pe care sa te poti baza daca nu esti interesat de vreun concurs de fotografie. Bateria ramane insa marea problema.

Cum facem insa diferenta intre telefoanele existente? Benchmark-urile de baterie nu sunt foarte exacte si exista multe variabile ce trebuie luate in calcul, de la diferentele de software pana la metoda de testare.

Nu-i intamplator atunci ca exista multe rezultate contradictorii, acest lucru avand loc nu pentru ca un model i-ar fi inferior altuia, ci pentru ca testele se concentreaza pe alte zone. Iata cateva rezultate ale testelor de benchmark si o concluzie.

Cei de la Phone Arena au propriile teste pentru baterie, fiind un mix intre Geekbench 3 si PCMark. Ei incearca sa replice durata de viata a bateriei intr-o zi normala, impartind utilizarea telefonului in mai multe categorii. In galeria foto gasiti toate rezultatele benchmark-urilor.

Asadar, care e concluzia din moment ce aproape fiecare are alt rezultat? Asa cum spuneam, diferenta intre rezultate exista deoarece testele se concentreaza pe lucruri diferite.

Cel mai bun lucru pe care il puteti face, ca si consumator, sa luati in calcul toate cele 3 teste si sa estimati performanta in functie de modul in care utilizati telefonul.

Per total, cel mai bun telefon in acest moment este Sony Xperia Z3! Acesta ar fi urmat de Galaxy S6 si Galaxy Note 4. In partea de jos a clasamentului se afla iPhone 6, LG G3 si HTC One M9. In ceea ce priveste iPhone 6, sa nu uitam ca Apple a promis ca iOS 9 va ajuta foarte mult autonomia bateriei telefonului.