Daca in urma cu 10 ani utilizatorii doreau sa aiba un telefon cat mai mic, acum noua moda este cea a phablet-urilor. Toti mai multi utilizatori aleg smartphone-uri cu ecran de peste 5 inch. Varianta ideala este ca si telefonul sa fie unul compact, insa acest lucru se intampla cu putine telefoane de top, asa-zisele flagship.

Un procent mare al raportului dintre ecran si carcasa poate fi un argument atunci cand te gandesti sa-ti iei un telefon nou. Iar danezii de la Mobilsiden au alcatuit un infografic care arata 30 de telefoane ce folosesc Android, iOS sau Windos Phone, ilustrand care sunt telefoanele care stau cel mai bine la acest capitol.

Spuneam ca acest procent poate fi un argument cand cumperi un telefon? Ei bine, faptul ca telefoanele celor de la Apple nu se afla sus in acest top si sunt extrem de populare arata ca pentru foarte multi acest aspect nu conteaza. Un lucru este cert - aceste procente arata ca desi 2 telefoane pot avea ecran de aceeasi dimensiune, ele pot fi foarte diferite. Ca exemplu, iPhone 6 Plus si LG G4. Ambele au ecran de 5.5 inch, insa G4 sta mai bine in acest top, telefonul fiind putin mai mic (72.5% fata de 67.9%)

Asadar, pe primele 2 locuri sunt cele 2 telefoane Sharp Aquos Crystal, ambele avand un design "no bezel".