Dupa Vodafone si Orange, acum si Cosmote a anuntat ca va oferii servicii 4G. Operatorul va face aceasta schimbare de la  finele lunii aprilie si, intr-o prima faza, Bucurestiul si alte cateva orase vor fi pe lista, a declarat luni directorul comercial al operatorului, Panos Makris, potrivit Mediafax.

"Prioritatea noastra este sa oferim servicii 4G atat prin intermediul modemurilor, cat si al tabletelor sau al terminalelor. Prin urmare, toate eforturile noastre vizeaza acest scop. Avem in derulare proiectarea celor mai bune produse bazate pe aceasta tehnologie", a spus Makris, intr-o conferinta.

El a adaugat ca, incepand de luni si pana la finele lunii aprilie, cei interesati pot testa serviciile 4G in magazinul Cosmote din Baneasa Shopping City Bucuresti, care vor fi disponibile in curand in oferta comerciala a operatorului.

Potrivit datelor companiei, la finele anului trecut Cosmote Romania furniza servicii de acces la Internet cu viteze de pana la 43,2 Mbps in 74 de orase importante, acoperind 41% din populatia Romaniei.

Mai mult, operatorul asigura clientilor din 147 de orase viteze de acces la Internet de pana la 21,6 Mbps prin tehnologia HSPA+.

In total, serviciile 3G ale Cosmote Romania acopera peste 73% din populatia tarii.

"Reteaua 3G a Cosmote Romania va acoperi, pana la finele lunii aprilie, 47% din populatia tarii din 153 de orase si 900 de localitati din Romania. Din aprilie 2014, dupa alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciile de date oferite prin tehnologia LTE (4G) vor fi disponibile la capacitate maxima in termeni de acoperire geografica, in special in zonele cu densitate mare de populatie", a spus directorul tehnic al operatorului, Lampros Iskos.

Cosmote Romania este al treilea operator local de telefonie mobila, cu 6,4 milioane de clienti la 31 decembrie 2012. La inceputul acestui an, atat Vodafone, cat si Orange au anuntat ca vor furniza servicii 4G.

Operatorul este parte a grupului elen de telecomunicatii Cosmote.