Compania tocmai și-a adjudecat un patent pentru unul dintre cele mai bizare telefoane din ultima perioadă, un dispozitiv cu un ecran detașabil. Producătorul chinez a experimentat cu unele proiecte destul de îndrăznețe, precum modelul Mi Mix Alpha, cu un display de 360 de grade, de exemplu. Iar ideea ecranului detașabil este încă o dovadă a faptului că Xiaomi încearcă să impresioneze pe această piață atât de competitivă.

Potrivit LetsGoDigital, publicație citată de Android Authority, Xiaomi a depus solicitarea de înregistrare a patentului în martie, iar recent a fost aprobată de autoritățile chineze.

Patentul descrie un dispozitiv cu două componente: partea principală sau body-ul și o parte secundară, adică display-ul detașabil. Corpul telefonului este de două ori mai gros decât ecranul și, atunci când sunt conectate, cele două formează un smartphone de dimensiuni normale.

Totuși, panoul poate fi detașat pentru a funcționa independent, ceea ce înseamnă că va avea propria sa sursă de încărcare. Ca orice telefon, smartphone-ul va avea un port USB-C, două difuzoare, camere de selfie și camere principale, dar și câteva butoane pe lateralul corpului.

Cei de la LetsGoDigital susțin că senzorii de selfie sunt, de fapt, camere sub ecran care sunt ascunse în spatele panoului detașabil, astfel că ecranul nu este perforat în niciun punct. Mai mult, acesta poate fi încărcat wireless printr-o conexiune dedicată cu o stație de încărcare fără fir.

Ca scenarii de utilizare, display-ul ar putea fi de folos utilizatorilor pasionați de gaming sau celor preocupați de fotografie, ca un vizor electronic mobil. În viitorul apropiat vom avea, însă, ocazia să vedem dacă acest design se justifică practic sau este doar un artificiu de promovare.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: