Compozitorul James Pinkstone acuza Apple ca din cauza platformei Apple Music i-au fost stersi de pe hard drive 122GB de muzica stransi pe parcusul a 20 de ani fara permisiunea lui. O mare parte din muzica sa era creatie proprie si melodii rare.

Apple a inceput sa stearga tot continutul original din computer, inclusiv propriile compozitii ale lui Pinkstone. In acelasi timp, melodiile rare pe care Pinkstone le-a colectionat de-a lungul timpului erau substituite cu alternative mai cunoscute, inferioare.

"Daca Apple Music vedea un fisier pe care nu il recunostea - lucru care se intampla adesea din moment ce sunt compozitor si avea mult continut creat de mine - il descarca in baza de date Apple, il stergea din calculatorul meu si apoi mi-l livra inapoi cand voiam sa ascult asa cum facea cu orice fisier muzical pe care il stergea. Ceea ce considera insa Apple <pereche> de cele mai multe ori nu era" explica acesta, citat de IB Times.

Din fericire pentru Pinkstone, el a recuperat colectia sa muzicala printr-un restore al sistemului. Muzicianul spune insa ca singurul mod prin care poate preveni ca acest lucru sa se mai intample este sa inceteze folosirea serviciului.