Supranumiti "Apple din China", cei de la Xiaomi au lansat joi un nou smartphone, Mi 4i, intr-un eveniment special la New Delhi. Acesta vine cu un invelis din policarbonat unibody si are specificatii foarte interesante.

Fiind o versiune mai accesibila pentru flagshipul Mi4, noul telefon are procesor Snapdragon 615 pe 64 bit. Are 8 nuclee, dintre care 4 sunt Cortex-A53 la 1.7GHz si celelalte 4 sunt la 1.1GHz. Vine cu 2GB de RAM, Adreno 405 pentru partea grafica si 16GB spatiu de stocare.

Telefonul mizeaza pe un ecran de 5inch Full HD OGS IPS cu o densitate a pixelilor de 441ppi. Panelul vine si cu o tehnologie pentru adaptarea la luminozitate, numita Sunlight display, ceea ce imbunatateste situatia in exterior.

Camera a fost si ea schimbata, Mi 4i venind cu un principala de 13MP f/2.0 si una secundara de 5MP f/1.8. Camera principala vine si cu dual tone dual LED flash pentru poze mai bune in conditii de luminozitate scazuta. Exista si schimbari in partea de software la camera. Beautify si HDR au fost schimbate si imbunatatite iar noile filtre de imagine vin cu mai multi algoritmi inteligenti care sunt creati special pentru cele mai bune rezultate la imbunatatirea fetei, bazandu-se pe estimari in functie de varsta si sex. Mai jos sunt 2 poze facute cu telefonul.

In ceea ce priveste conectivitatea, Mi 4i ofera 2 sloturi dual-SIM, ambele avand suport 4G. Bateria este 3.120 mAh iar telefonul va fi disponibil in 5 culori - alb, albastru, negru, galben si roz. Dimensiunile sunt 138.1 mm x 69.6 mm x 7.8 mm si cantareste 130g.

Un argument important pe care se bazeaza cei de la Xiaomi este reprezentat de pret. Mi 4i va costa 205 dolari cand va deveni disponibil pe 30 aprilie pe Flipkart. Deocamdata nu a fost oferita nicio informatie in ceea ce priveste disponbilitatea internationala.