Nu e niciun secret că TCL lucrează atât la display-uri rulabile, cât și la modele pliabile, și își dorește ca anul acesta să lanseze un telefon cu una dintre cele două tehnologii. Totuși, cele mai noi zvonuri sugerează că există planuri pentru un smartphone care să fie și pliabil, și rulabil. Schițele interne obținute de CNET arată că o parte a ecranului ar fi încadrată de o balama, pe când în zona opusă ar urma să fie amplast mecanismul de extindere a ecranului.

Teoretic, această formulă ar transforma un telefon compact într-o tabletă mare, iar CNET arată că planurile concrete vor fi dezvăluite la jumătatea lunii aprilie. Deocamdată, modelul este definit drept „concept” și nu e sigur că acesta va fi lansat comercial, așa că rămâne de văzut și care vor fi reacțiile publicului în momentul în care device-ul va fi prezentat oficial.

Din partea TCL am văzut deja un telefon-prototip rulabil, iar tehnologia acestor ecrane a fost aplicată inclusiv pentru televizoarele companiei. Totuși, drumul de la un concept la un produs finit poate fi plin de neprevăzut, și există multe companii care se află deja de ceva vreme în cursa mobilelor cu ecran rulabil. 

Sursa foto: TechRadar

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: