Asa ca programatorii nostri au simtit mirosul profitului si au inceput sa creeze sute de softuri care ii ajuta pe utilizatori sa-si organizeze concediul sau sa nu se rataceasca prin Bucuresti.

O aplicatie pentru telefon este nepretuita pentru vacanta din acest an. Introduceti destinatia, iar smartphone-ul va sugereaza traseul, hotelurile, muzeele de vizitat, chiar si concertele la care ar trebui sa mergeti. Iar cine nu are bani de mare, poate merge pe balta, cu aplicatia pentru pescuirea crapului.

 

Aplicatia transport public in Bucuresti te ajuta sa te orientezi in hatisul rutelor de autobuz, troleibuz, tramvai sau metrou, iar daca te grabesti, cu un click poti comanda cea mai ieftina companie de taxi. Aglomeratia din oras este mana cereasca atat pentru producatorii de telefoane, cat si pentru cei care creaza aplicatii. Cele mai noi aplicatii romanesti pot fi gasite pe platforme online speciale, cum este site-ul mobilio.ro.

"Incercam sa scoatem in evidenta cele mai bune aplicatii romanesti si o selectie de aplicatii din afara. Avem sute de mii de download-uri inregistrate in portal," spune Cosmin Pachiu, managerul mobilio.ro.

In medie, un telefon din Romania are 15 aplicatii, iar anual sunt descarcate cateva milioane, pe care pasionatii de telefoane mobile cheltuie cam un milion de euro pe an. In prezent, exista mai bine de 1.000 de aplicatii romanesti, care pot fi obtinute fie gratuit, sau pentru cativa euro.

Sursa: StirilePROTV