Stim cu totii cum e - suna alarma de dimineata si trebuie sa te trezesti. Fie ca e vorba de job sau de alte probleme pe care trebuie sa le rezolvi, trebuie sa te ridici din pat. Alarma moderna s-a schimbat enorm fata de cum era prima versiune din secolul 18. Cu toate astea, nu e mai usor sa te trezesti de dimineata.

Unii oameni incearca sa programeze radio-ul pe postul preferat, altii prefera cantecul pasarilor. Multi incearca sa lase telefonul cat mai departe in speranta ca efortul de a opri alarma va fi suficient pentru a te trezi.

O aplicatie incearca sa schimbe acest lucru. Tocmai a fost lansata de un armean si lansata pe iOS si Android si vrea sa inlocuiasca alarma tipica.

Se numeste Wakie si are o idee simpla la baza - in loc sa fii trezit de alarma, vei fi trezit de o persoana necunoscuta de unde din lume! Tot ce trebuie sa faci e sa setezi ora la care vrei sa fii trezit si vei fi sunat de un alt utilizator al aplicatiei. In cazul in care ti-e teama ca cineva ti-ar afla numarul de telefon astfel, stai linistit/a. Telefoanele sunt anonim. Iar daca nu e nimeni disponibil pentru a te trezi, robotul automat te va suna si iti va ura o zi cat mai buna.

Exista insa si reversul medaliei - aplicatia incurajeaza creativitatea, astfel ca poti sa fii trezit intr-un mod placut. Cu o dedicatie din partea cuiva, o melodie sau un mesaj frumos. Insa poti avea ghinionul de a fi trezit de cineva ciudat. Exista un formular prin care poti raporta orice telefon inadecvat.

Aplicatia nu este numai pentru cei care vor sa fie treziti. Poti sa fii atat 'sleeper', cat si 'wakie'. Cu alte cuvinte, poti trezi o alta persoana. Te conectezi la internet si aplicatia cauta pe cineva care vrea sa fie trezit.

'Wakie' are deja 2 milioane de utilizatori in Marea Britanie, Irlanda, Statele Unite, Canada, Hong Kong si Singapore!

"Majoritatea oamenilor urasc alarmele. Misiunea noastra este de a insenina diminetile oamenilor. Vrem sa-i facem fericiti si sa-i ajutam sa inceapa ziua cu un zambet. Oamenii primesc multe emotii pozitive cand vorbesc cu straini" explica co-fondatorul aplicatiei, Hrachik Adjamian.