Vânzările de telefoane în trimestrul al treilea al anului 2021 (iulie-septembrie) au scăzut cu 6% comparativ cu aceeași perioadă anul trecut, atingând un total de 325,5 milioane de unități.

Motivul principal pentru această scădere îl reprezintă deficitul de semiconductoare de care se lovește industria smartphone-urilor. Samsung a vândut aproape 70 de milioane de telefoane în această perioadă, depășindu-i pe toți ceilalți producători. Cu toate acestea, compania coreeană a vândut cu 13% mai puține telefoane în această perioadă din 2021 comparativ cu 2020.

Locul doi a fost ocupat de Apple cu un 49,2 milioane de unități, un plus de 14% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar Xiaomi vine pe trei, cu 44 de milioane de telefoane vândute. Top cinci este completat de companiile chineze Oppo și vivo cu peste 30 de milioane de telefoane vândute fiecare.

Privind spre ultimele trei luni ale anului, analiștii de la Canalys cred că producătorii de smartphone-uri se vor concentra pe optimizarea lanțurilor de aprovizionare, reorganizarea strategiilor de preț și crearea de noi oferte.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: