Anul trecut, Samsung a decis sa foloseasca 2 senzori diferiti pentru camera Galaxy S6. O parte din telefoane au venit cu senzor Sony, iar celelalte cu senzorul Samsung, ISOCELL. O comparatie intre 2 telefoane identice dar cu senzori diferiti a aratat atunci ca senzorul Sony era usor superior.

Desi senzorul ISOCELL nu este rau, decizia Samsung poate fi frustranta pentru clienti - cand acestia platesc o suma mare pentru telefon, nu doresc ca acesta sa fie in vreun fel inferior unui altul pentru care cineva a platit aceiasi suma.

Nu este singura diferenta - de asemenea, in Statele Unite Galaxy S7 vine cu procesor Snapdragon 820, in timp ce modelele din Europa, inclusiv Romania, vin cu procesor Exynos. Conform rezultatelor din AnTuTu, Snapdragon 820 este superior cu aproximativ 6.000 de puncte.

In Romania, utilizatorii vor primi modelul cu procesor Exynos ce obtine un scor de aproximativ 129.500 in AnTuTu. Vestea buna este ca senzorul de camera este cel de la Sony, lucru verificat de www.yoda.ro.

Anul trecut, senzorul Sony producea tonuri usor mai calde in lumina zilei, o usoara nuanta albastra in conditii de iluminozitate slaba si fisiere ceva mai mari decat senzorul ISOCELL. Un review amanuntit al telefonul va fi publicat pe www.yoda.ro in cateva zile.