Potrivit publicației coreene ETNews, de anul viitor Samsung ar putea să nu mai includă gratuit în pachetul telefonului și un încărcător sau o pereche de căști.

Desigur, Samsung nu a confirmat deocamdată informația, dar e posibil ca decizia să fie deja luată, iar explicația să aibă legătură cu eforturile de a reduce cât mai mult costul produselor.

Informația vine după mai multe zvonuri conform cărora și Apple va lua o decizie similară odată cu lansarea iPhone 12 și nu va mai oferi gratuit EarPods și încărcător.

Noile modele de smartphone devin din ce în ce mai scumpe, datorită specificațiilor superioare. Astfel, costurile ar putea fi reduse prin eliminarea acestor accesorii, care vor putea fi cumpărate separat.

Este o veste proastă pentru cei care vor dori să cumpere pe viitor telefoane Apple sau Samsung, însă fanii acestor branduri ar putea folosi căști și încărcătoare mai vechi, pe care le au deja.

Totuși, nu toți le vor putea utiliza, mai ales dacă unii utilizatori vor dori să treacă de la un producător la altul, deoarece aceste încărcătoare nu sunt universale.

În plus, costul lor este destul de mare. Samsung a fost deja criticat pentru că oferă un încărcător rapid de 45W pentru modelul Galaxy S20 Ultra la prețul exagerat de 50 de dolari.

De aceea, experții consideră că această decizie nu este menită neapărat să reducă din prețul telefonului, ci mai mult să pună bazele unei noi piețe din ce în ce mai scumpe, dar necesare: cea a accesoriilor de bază pentru telefoane.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: