Galaxy S6 si S6 edge, noile flagship-uri ale celor de la Samsung, ofera fotografii la cel mai inalt nivel, fiind printre cele mai bune telefoane de pe piata la acest capitol. Totusi, un aspect negativ pentru amatorii de fotografii, le lipseste captura RAW, ceea ce e o necesitate pentru acestia.

Citeste aici review-ul de la Samsung Galaxy S6

Cei de la GSM Arena anunta insa ca acest lucru va fi remediat odata cu lansarea noului Android 5.1.1 pentru aceste device-uri! Noul software nu numai ca le va permite utilizatorilor sa foloseasca tot potentialul camerei de 16MP cu stabilizator optic, dar va aduce si un mai mare control manual asupra camerei.

Trebuie mentionat inca un aspect - captura foto RAW era o functionalitate prezenta in Galaxy S6 si S6 edge atunci cand cele 2 telefoane au fost lansate la MWC 2015. Insa, atunci cand cele doua telefoane au ajuns pe piata, functia a disparut fara explicatii.

Samsung nu a oferit o explicatie pentru absenta initiala a capturii foto RAW la cele doua telefoane insa e clar ca nu vor sa ramana in spatele competitiei, atat HTC One M9 si LG G4 avand aceasta functionalitate.

Nu exista informatii pentru cand Android 5.1.1 va fi disponibil, insa se pare ca acest lucru s-ar putea intampla chiar de la inceputul lunii viitoare.