In ultimele luni au aparut o serie de zvonuri despre cat de performante sau cat de bine vor arata mult asteptatele smartphone-uri Galaxy S III si iPhone 5. Una dintre caracteristicile pe care este de asteptat sa o regasim pe noile modele Samsung si Apple, este rezistenta la apa.

Mai multe companii, printre care HzO, Liquipel si Nokia, au realizat tehnologii de acoperire a componentelor la nivel nanometric, astfel incat sa reziste la apa. Ar putea fi o caracteristica importanta pentru doua dintre cele mai performate smartphone-uri ce urmeaza sa fie lansate in urmatoarele luni.

Liquipel a testat aceasta tehnologie, cum se poate vedea si in clipul de mai jos, pe mai multe smartphone-uri de top printre care iPhone 4S si HTC Thunderbolt 4G. Compania ofera deja astfel de facilitati pentru modelele existente pe piata, la un pret ce variaza intre 59 si 79 dolari.

 

In clipul de mai jos este testat Galaxy S II cu tehnologie HzO fata de Motorola Droid Razr cu protectie standard de rezistenta la stropi de apa. Testul a durat o ora, iar smartphone-ul Samsung l-a trecut cu succes datorita tehnologiei HzO.

 

Implementarea unei astfel de tehnologii nu ar duce la dimensiuni mai mari, la o greutate mai mare sau la o crestere semnificativa a pretului. Galaxy S III va fi lansat peste cateva saptamani, in cadrul unui eveniment special organziat de Samsung, iar iPhone 5 ar putea fi lansat cu ocazia conferintei Apple dedicata dezvoltatorilor ce va avea loc la inceputul lunii iunie a acestui an.

 

Cum functioneaza tehnologia HzO:

 

Cum functioneaza tehnologia Liquipel:

 

Sursa: gsmarena.com