Orange Romania va reduce la 1 iulie, cu pana la 27,3%, tarifele serviciilor de roaming pentru apelurile initiate si primite in tarile Uniunii Europene, si cu 18,2% tarifele la mesajele scrise (SMS) in roaming, urmare a reglementarilor CE. Si Cosmote Romania reduce tarifele, in statele membre UE, cu pana la 65%, scrie incont.ro

Astfel, costul efectuarii unui apel local in reteaua operatorului Orange Romania, liderul pietei locale de telefonie mobila si parte a France Telecom (apel catre Romania sau catre destinatii internationale din UE) va fi de 0,29 euro/minut, de la 0,35 euro/minut. Costul unui apel primit din tarile Uniunii Europene va fi de 0,08 euro/minut, de la 0,11 euro/minut. In cazul mesajelor text, costul unui SMS trimis va fi de 0,09 euro/SMS, de la 0,11 euro/SMS.

Potrivit datelor Orange, traficul de date in roaming va fi tarifat de la 1 iulie cu 0,70 euro/MB, comparativ cu 4 euro/MB pana la 30 iunie. Tarifele prezentate sunt fara TVA. Comisia Europeana, parlamentarii europeni si guvernele tarilor UE au ajuns in martie la un acord pentru reducerea tarifelor de roaming pentru serviciile de voce, text si Internet mobil, din luna iulie.

Astfel, tarifele pentru apelurile efectuate intr-o alta tara membra a Uniunii decat cea de origine nu pot depasi 29 de centi pe minut, iar cele pentru apelurile primite nu trebuie sa fie mai mari de 8 centi pe minut.

La randul lor, Vodafone Romania si Cosmote Romania au anuntat ca vor reduce tarifele.

Cosmote Romania reduce cu 17,1% tarifele pentru apeluri de voce initiate din tari membre ale Uniunii Europene si cu 27,2% pe cele pentru apelurile primite in spatiul UE, incepand de la 1 iulie, conform reglementarilor Comisiei Europene.

Noile tarife se aplica tuturor clientilor; atat abonatii cat si utilizatorii de cartela preplatita vor beneficia de tarifele Roaming Avantaj de 0,29 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri initiate, respectiv 0,08 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri primite in tarile UE si 0,09 euro/SMS. Pentru trafic de date, clientii vor beneficia de reducerea tarifelor cu 65%, astfel, incepand cu 1 iulie, tarifele pentru acest serviciu in roaming in spatiul Uniunii Europene va fi de 0,70 euro/MB (fara TVA), platit pentru 1KB.

In plus, pragul de 50 euro va fi aplicabil si pentru clientii care utilizeaza serviciul de roaming in orice tara din lume.

„Reducerea tarifelor de roaming in cadrul Uniunii Europene si extinderea serviciul de anuntare a depasirii pragului in toate tarile din lume vin in avantajul tuturor clientilor COSMOTE, fie ca merg in calatorii de afaceri sau de relaxare, care se vor bucura mai mult sa foloseasca telefoanele mobile in strainatate, fara nicio grija si mai relaxati din punctul de vedere al costurior”, a declarat Oana Cristea, Wholesales Department Senior Manager, COSMOTE Romania.

Mai mult, clientii se pot bucura, de asemenea, de beneficiile extraoptiunii Roaming Traveler, disponibila atat pentru abonati, cat si pentru utilizatorii prepaid, prin care isi pot folosi minutele nationale si internationale incluse in abonament sau extraoptiuni pentru a comunica atunci cand calatoresc peste hotare.

Intre timp, pentru a veni in intampinarea nevoilor de comunicare in roaming in Uniunea Europeana, abonatii Cosmote Romania pot beneficia si de avantajele ofertelor foarte atractive pentru traficul de date: permisele Travel&Surf, care faciliteaza traficul de date in roaming fara griji si extraoptiunile de Internet in roaming, ambele deservind toate nevoile de comunicare, de la cele mai mici si ocazionale pana la utilizarea extinsa de servicii de date.