Cei de la Qualcomm au o saptamana de cosmar - dupa ce in urma cu cateva zile le-a fost intentat un proces de catre FCT pentru practicile de licentiere a brevetelor acum a venit randul Apple.

Procesul intentat de Apple pentru taxe excesive legate de folosirea standardelor celulare de baza la care au contribuit in trecut.

Iata ce a spus Apple intr-un comunicat emis: "De multi ani cei de la Qualcomm au cerut sume excesive pentru tehnologii cu care nu au nimic de-a face. Cu cat Apple inoveaza cu functii unice precum TouchID, display-uri avansate si camere, numind doar cateva, cu atat Qualcomm colecteaza mai multi bani fara motiv si cu atat devine mai scump pentru Apple sa finanteze aceste inovatii.

Qualcomm si-a construit afacerea insa acum isi consolideaza dominatia prin tactici de exclusivitate si taxe excesive. Qualcomm taxeaza Apple cu sume de 5 ori mai mari decat toti ceilalti cu care avem intelegeri".

Apple doreste 1 miliard de dolari compensatie de la Qualcomm pentru acest comportament. Cei de la Qualcomm nu au comentat pana acum.