Cu peste 800 de milioane de utilizatori, WhatsApp este una dintre cele mai populare platforme de mesaje. Cumparata de Facebook pentru 16 miliarde de dolari in 2014, WhatsApp se modifica foarte des, primind noi update-uri si functii.

Marti, 21 iulie, WhatsApp a primit nu mai putin de 5 update-uri in 24 de ore! Dezvoltatorii aplicatiei au implementat noi optiuni si au corectat erori cu cele 5 update-uri, incepand de la v2.12.189 pana la v2.12.194 (in Romania, in Google Play, este disponibila versiunea .176 abia).

Cea mai importanta schimbari in aceasta serie de update-uri este un nou sistem de notificari custom. Cand deschizi pagina unui contact sau a unui grup, vei vedea box-ul de notificari sub cel de Media. In aceasta optiune poti sa dai mute pentru chat timp de 8 ore, 1 saptamana sau 1 an, precum si un sistem bogat de notificari custom. Poti selecta un ton specific, durata vibratiilor, luminita, notificari popup, precum si ton de apel si vibratiile.

O alta optiune noua este aceea de "marcheaza ca necitit". Tine apasat pe orice conversatie si vei putea sa o marchezi ca necitita, ceea ce schimba statusul in culoarea verde, insa nu afecteaza mesajele citite din interiorul chatului sau ordinea cronologica. Are mai curand rolul de a-ti aduce aminte sa te intorci la o conversatie.

Nu in ultimul rand, exista 2 noi schimbari in setarile aplicatiei. Prima este optiunea "Low data usage" pentru voice calls, utila atunci cand esti la limita cu datele mobile. A doua optiune este o trimitere catre Google Drive backup.