Porecliti "Apple din China" dupa succesul urias inregistrat in aceasta tara, producatorul de telefoane mobile, Xiaomi, se pregateste sa se extinda. Conform vice-presedintelui companiei, Hugo Barra, Xiaomi va incepe sa vanda produse prin intermediul site-ului Mi.com "in cateva luni".

Hugo Barra a dezvaluit ca nu va fi insa vorba de smartphone-uri - clientii din Statele Unite vor putea sa cumpere baterii, routere si bratari fitness. Asta deoarece aducerea smartphone-urilor si tabletelor Xiaomi in piete noi precum Statele Unite "reprezinta o munca incredibil de mare".

Xiaomi nu a oferit nicio data pentru aducerea telefoanelor companiei in Statele Unite. Compania infiintata in urma cu doar 4 ani are un succes imens in China si este un concurent serios pentru Lenovo, al 3-lea producator de telefoane mobile din lume dupa Apple si Samsung.
 

Succesul celor de la Xiaomi se datoreaza si faptului ca isi vinde produsele online la preturi mai mici decat competitia. Sistemul de operare al celor de la Xiaomi, MIUI, este updatat saptamanal, aducand frecvent functii sugerate de fani si utilizatori pe forumul site-ului oficial.