Acestea fiind spuse, o nouă tehnologie patentată de Xiaomi indică o posibilă evoluție majoră în acest segment. Patentul a fost acordat recent de autoritățile chineze și descrie un cititor de amprentă disponibil pe tot ecranul telefonului.

Acest lucru înseamnă că utilizatorii nu vor mai trebui să se gândească unde anume trebuie să-și poziționeze degetul pentru a debloca telefonul. O asemenea funcționalitate este, fără îndoială, un exemplu excelent de interacțiune cu utilizatorul și de îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea, dar e mult mai complicat de implementat decât pare.

La baza acestui nou tip de senzor de scanare a amprentei stau o multitudine de transmițătoare cu lumină LED, poziționate sub stratul capacitiv tactil al ecranului. Sarcina transmițătorului este aceea de a transmite lumina care se reflectă pe pielea celui care folosește telefonul.

Ulterior, aceasta este „citită” de un layer de receivere cu infraroșu, deci dacă ar fi să listăm structura unui ecran cu un astfel de senzor, ar arăta astfel:

  • strat capacitiv tactil
  • receivere cu infraroșu
  • transmițătoare LED cu infraroșu
  • display AMOLED

Oricât de grozav ar suna, trebuie să ținem cont că implementarea e una complicată, iar senzorii de amprentă trebuie să funcționeze impecabil și, în același timp, să aibă un nivel de securitate perfect, pentru a evita probleme majore. 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: