Modelele de device-uri pliabile sunt tot mai populare în ultima perioadă, iar pasionații de tehnologie au putut vedea o diversitate de structuri, de la telefoane care se îndoaie pe verticală sau pe orizontală, cu două ecrane sau cu senzori foto încorporați în ecran.

Cel mai recent patent Xiaomi seamănă extrem de mult cu Huawei Mate X. Acesta arată un dispozitiv care se pliază spre exterior, având pe partea din spate o adâncitură longitudinală care poate ajuta la o prindere mai sigură a telefonului.Tot acolo se găsesc și cele patru camere foto ale smartphone-ului, care vor fi utilizate și pentru selfie, deoarece nu există un senzor dedicat.

Tot ca la Mate X, există chiar și un port de încărcare în partea de jos a acestui „suport” pentru camerele foto și rămâne de văzut dacă modelul va încorpora și o balama „Falcon Wing” – la fel ca Mate X.

Atunci când este pliat, ecranul acoperă atât fața, cât și spatele telefonului, iar marginile sunt extrem de înguste. Când este deschis la maximum, display-ul se transformă într-o tabletă care poate fi utilizată și pentru muncă, și pentru multitasking.

Huawei Mate Xs este foarte scump, având un preț de 2700 de dolari și disponibilitate limitată. El nu vine la pachet nici cu servicii Google, lucru care îl face și mai greu de cumpărat în piețele europene, mai ales în fața rivalului Samsung Galaxy Fold.

Dacă Xiaomi va lansa, cu adevărat, un telefon pliabil, acesta ar putea fi o concurență serioasă pentru marile companii, fiind o alternativă mai ieftină și cu serviciile Google Play.

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: