In luna aprilie a acestui an, Xiaomi a anuntat ca doreste sa devina recunoscuta international si sa atace si piata internationala. Compania anuntase cele 10 piete pe care vor sa intre pana la finalul anului: India, Brazilia, Rusia, Mexic, Malaezia, Filipine, Indonesia, Thailanda, Vietnam si Turcia.

Cu toate ca a intrat deja intr-o parte din aceste tari, Xiaomi nu va putea pana la sfarsitul anului sa ajunga in toate pana la sfarsitul anului. Iar compania din China nici nu isi doreste asta.

Xiaomi schimba strategia, urmand sa se concentreze pe India si Indonesia in 2014, doua piete pe care a intrat in acest an. Vice-presedintele companiei, Hugo Barra, a anuntat ca se doreste o expansiune mai lenta, urmand sa intre pe o noua piata doar dupa ce au adus toate produsele pe cea precedenta.

Presedintele companiei anunta in urma cu o saptamana ca doreste ca Xiaomi sa devina numarul 1 in 5-10 ani iar acest pas este unul firesc. Urmatoarea tara pe lista companiei este Brazilia, insa acest lucru se va intampla abia in prima parte a lui 2015. Abia apoi vor urma Thailanda, Rusia, Mexic si Turcia, insa nu exista o data limita pentru aceste piete.