Google Pixel are o funcție foto numită Top Shot prin care le sugerează utilizatorilor de care este poza cea mai bună dintr-o serie de fotografii. Cei de la XDA-Developers au dezvăluit că Xiaomi lucrează la o funcție similară numită „AI Shutter” și ar urma să fie implementată într-un update viitor pentru MIUI 12. 

Aceasta vine ca o reproducere a funcției implementate inițial de Google pentru telefoanele sale, iar motivul ar putea fi acela că funcționalitatea a fost extrem de apreciată, fiind considerată utilă mai ales pentru momentele în care sunt realizate în grabă mai multe imagini și trebuie să decizi rapid care este cea mai bună. 

Astfel, AI Shutter ar face exact același lucru pe care și Top Shot îl face pe telefoanele Google Pixel. Realizează mai multe fotografii, iar algoritmii de machine leargning o aleg pe cea mai bună. Cum decide un AI asta? Se orientează după indicii precum dacă subiectul se uită la cameră sau nu, dacă are ochii închiși, dacă zâmbește etc.

Și Samsung are o funcție similară pe telefoanele sale numită Best Shot. Pe lângă această funcționalitate, Xioami aduce și funcții precum Magic Clone și suport pentru gesturi pe tot ecranul. Rămâne de văzut când va fi gata acest update și când va ajunge, efectiv, la oameni.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: