O noua amenintare a fost descoperita si este cu adevarat sofisticata astfel ca utilizatorii de smartphone nu isi vor da seama ca telefonul le-a fost infectat! Malware-ul este capabil sa imite aplicatii populare, inclusiv Uber, WhatsApp si Google Play.

Odata ce a fost descarcat, virusul asteapta ca utilizatorul sa deschida o aplicatie oficiala si apoi sa-si suprapuna interfata falsa peste aceasta. Iar acest lucru le permite hackerilor sa dezvaluie informatii persoanale precum adresa sau detalii despre conturile bancare.

Virusul a fost descoperit de catre cercetatori de compania de securitate FireEye si se pare ca acesta se raspandeste in Europa. Malware-ul a fost descoperit prima data in Danemarca pentru ca apoi sa fie descoperit si in Italia, Germania sau Austria.

Conform FireEye, malware-ul se raspandeste printr-un mesaj text clasic. Mesajul este urmatorul: "Nu am putut livra comanda. Va rugam sa verificati informatiile despre transport aici". Iar daca este accesat link-ul, malware-ul este instalat rapid. Un astfel de mesaj ce i-a tintit pe utilizatorii din Danemarca a fost descarcat de peste 130.000 de ori!

Expertii in securitate avertizeaza utilizatorii de smartphone sa nu acceseze vreun link care nu provine dintr-o sursa credibila. In ultimele luni au aparut atacuri tot mai elaborate asupra utilizatorilor de smartphone.