Compania Samsung Electronics se zvoneste ca ar fi pe punctul sa cumpere Nokia, potrivit presei Finlandeze. Zvonul a facut ca actiunile Nokia sa creasca, pe burse.

Astfel de informatii au mai circulat si acum un an, insa nimic concret nu s-a intamplat intre cele doua companii, scrie thenextweb.

Intrebarea care se pune in acest moment este daca are Samsung nevoie sa cumpere Nokia, in conditiile in care este lider in domeniul telefoanelor mobile.

In plus, o astfel de miscare le-ar putea da batai de cap coreenilor, pentru ca va trece mult timp pana cand cele doua companii se vor sincroniza. Samsung mizeaza pe sistemul de operare Android, in timp ce Nokia merge pe Windows Phone.

Ca sa nu mai spunem ca o asociere precum aceasta ar avea implicatii si in razboiul patentelor.

La sfarsitul lunii aprilie au aparut informatiile potrivit caruia Samsung a devansat Nokia in topul celor mai mari producatori de telefoane mobile, la nivel mondial, dupa 14 ani de dominatie finlandeza.

Producatorul coreean a vandut 93,5 milioane telefoane in primul trimestru al acestui an, cu 36% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Nokia s-a pozitionat pe locul al doilea cu un volum de 82,7 unitati comercializate, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Strategy Analytics.