ASUS FonePad, tableta si telefon 2 in 1, a aparut la Mobile World Congress de la Barcelona, iar specificatiile prezentate in conferinta de presa de luni s-au potrivit de minune cu zvonurile care au circulat in presa inainte de lansare.

Gadgetul cu eran IPS de 7 inch la 1280x800 are un spate de metal. El cantareste 340 de grame si are o grosime de 10,4 mm.

ASUS FonePad vine cu specificatiile: procesor Atom Z2420 la 1,2 GHz, 1 GB de RAM, GPU Power VR SGX540, spatiu de 16 GB, Android 4,1 Jelly Bean si o baterie de 4280mAh, care ar trebui sa reziste pana la 9 ore.

Pe una dintre laterale exista si slot pentru card microSD de pana la 32 GB si slot pentru SIM. Tableta are o camera frontala de 1,2 MP.

ASUS FonePad are tot ce ii trebuie pentru a face apeluri telefonice, are inclusiv un microfon pentru estomparea zgomotului de fond, asta daca nu ti se pare ca arati dubios tinand o tableta la ureche. Ideea producatorului este de a-i convinge pe clienti sa foloseasca un astfel de gadget atat pe post de tableta, cat si pe post de telefon pentru a economisi bani.

In Europa, acest produs va costa 219 euro si ar trebui sa apara in martie.