La targul de tehnologie care va incepe la Barcelona pe 25 februarie va merge si George Buhnici de la iLike IT.

Incepe cea mai frumoasa perioada din an pentru fanii telefoanelor mobile. Marii producatori de smartphone-uri si tablete se vor strange la Barcelona unde va incepe, pe 25 februarie, Mobile World Congress 2013. Despre lansarile mari vom afla mai multe chiar mai devreme de aceasta data, deoarece pentru jurnalisti evenimentul debuteaza un pic mai repede.

In anii trecuti, Mobile World Congress a fost dominat de telefoane cu sistemul de operare Android. Nume mari precum Samsung, Nokia, Sony, LG sau HTC s-au straduit sa le aduca fanilor gadgeturi spectaculoase. In 2012, la MWC s-au lansat telefoanele din seria HTC One, LG a adus Optimul 4X HD, iar Nokia a impresionat, la randul sau, cu modelul 808 PureView, dotat cu o camera de 41 MP.

Anul asta, Mobile World Congress se va desfasura intr-o cladire de doua ori mai mare decat cea de anul trecut! Asadar, chiar si numele mici din telefonia mobila vor avea sansa sa se remarce in cazul in care vor veni cu produse de senzatie.

Daca adunam toate zvonurile de pana acum, ne asteapta numeroase lansari de senzatie:

 

LG

Cei de la LG au confirmat, deja, ca vor ca targul de anul acesta va fi un eveniment de maxima importanta pentru ei. Mai mult ca sigur vom vedea succesorul lui Nexus 4 care s-ar parea ca ar avea o racheta de procesor: un quad-core la 2 GHz, iar sistemul de operare se spune ca va fi Android Key Lime Pie. Ecranul ar urma sa aiba 4,7 inch.

Se poate ca aceasta companie sa lanseze si smartphone-uri cu Windows 8.

 

HTC

Si cei de la HTC vor sa se remarce la MWC 2013, si ne asteptam sa aduca modelul M7, care de asemenea se spune ca ar avea procesor quad-core. Smartphone-ul ar urma sa aiba un ecran de 5 inch si o camera de 13 MP. Si acest telefon se anunta impresionant, asa ca vom fi cu ochii pe HTC pe durata targului de la Barcelona.

 

Samsung

Chiar daca cel mai probabil nu vom vedea noul Galaxy S IV, MWC 2013 va aduna mai multe telefoane Android de la producatorul din Coreea de Sud care, anul trecut, a reusit sa ne impresioneze cu al sau Galaxy Beam, care joaca si rolul de proiector.

Samsung poate strange laudele celor mai pretentiosi utilizatori de telefoane mobile cu noile telefoane care folosesc sistemul de operare Tizen OS, despre care se zice ca va fi rivalul Androidelor. Tizen este bazat pe Linux, la fel ca Androidul, insa ar fi fost construit cu mai multa meticulozitate.

Sud-coreenii se vor stradui sa ne impresioneze si cu tabletele pe care le vor aduce la Barcelona.

 

Nokia

Anul trecut, Nokia a adus telefonul Nokia 808 PureView, cu camera de 41 MP. Acum sunt sanse mari sa vedem si alte telefoane care folosesc aceasta tehnologie. Unul dintre ele este Nokia EOS, despre care se spune ca face poze la fel de bine ca un DSLR. Ar fi un pas intr-o directie interesanta, intrucat tot mai multa lume foloseste telefonul mobil pentru a realiza fotografii.

La acestea se lauda cateva telefoane ieftine in genul Lumia 610, dar si produse mai bine inchegate, cum este Lumia 900.

 

Huawei si ZTE

Cele doua companii ne-au aratat, anul trecut, ca si chinezii se pricep sa construiasca de la zero telefoane mobile. Am vazut chiar si modele quad-core, care au fost foarte bine primite de public. Pentru acest an, e logic sa ne gandim ca producatorii chinezi isi doresc sa fie in forma maxima.

 

BlackBerry

In fine, pentru BlackBerry acest targ se poate dovedi crucial. Canadienii au in continuare probleme cu banii, desi anul acesta au lansat pe piata produse care si-ar face loc cu usurinta in buzunarul un gadgetar inrait.

Share articol: