Britanicii au reusit sa obtina "biletele" pentru a-si prezenta inventiile la MWC 2013datorita unui concurs organizat de Guvernul de la Londra.

Dintre cele 20 de inventii britanice, neobisnuite, nu neaparat utile, CNET a selectat cateva mai interesante.

Astfel, la MWC 2013 vom vedea primul incarcator care se pliaza pentru a deveni mai usor de transportat. Inventat de catre cei de la "Made In Mind", aceasta inventie a castigat numeroase premii in Marea Britanie.

O alta inventie care poate fi si extrem de utila este Skin Analytics, adica o aplicatie care detecteaza posibilele celule canceroase de piele si avertizeaza utilizatorul sa se duca imediat la doctor.

Damson Audio's Pearl, adica o boxa care se foloseste de suprafata dura pe care este asezata pentru a amplifica sunetul, va fi prezenta si la MWC 2013, asa cum a fost si la CES, in Las Vegas, iar amatorii de aplicatii gratuite vor putea sa se joace cu App Magic, un soft realizat de Magic Solver, care aduna cele mai bune 3 aplicatii ale zilei de pe iOS si Android pe care i le prezinta utilizatorului.

Cei care vand produse si trebuie sa testeze intai piata vor putea privi cu mare curiozitate dispozitivulSensum, care detecteaza nivelul de interes pe care cineva il are fata de o reclama, un film sau o piesa, cu ajutorul unor senzori prinsi de mana si legati de un telefon mobil.

Nici gamerii nu au fost uitati de producatorii britanici, care vor veni la MWC 2013 cu Multiplay.io, adica un editor 3D foarte usor de utilizat, in care jucatorii pot sa schimbe hartile pentru variantele multiplayer ale jocurilor.

Mergem si in zona achizitiilor, iar Paddle este o aplicatie foarte utila pentru cei care s-au saturat sa aiba grija banilor cash. Prin Paddle, puteti cumpara scanand direct codul QR.

Si cum puteau sa fie uitati tocmai soferii de la acest targ de tehnologie? Real VNC este o aplicatie pe care o vom vedea anul acesta la Barcelona prin care soferii isi vor putea conecta telefonul mobil la consola centrala a masinii, iar tot ce vor face pe telefon, va fi afisat pe consola.

Am lasat pentru final una dintre inventiile ciudate si nu foarte frumoase. Adica o baterie de rezerva denumita Energenie si care se lipeste de spatele telefonului si care poate fi utilizata automat printr-un cablu special in momentul in care bateria principala se consuma. Ideala pentru cei care tocmai si-au facut update la ultimul iOS si au iPhone 4.