Este clar ca telefoanele inteligente au nevoie de o camera de cel putin 13 megapixeli, mai nou, pentru ca, de aproximativ doi ani, au ramas blocate la 8 megapixeli. George Buhnici ar vrea sa vada la acest targ smartphone cu 2 GB de RAM si procesoare quad-core tot mai puternice, adica tehnologie care exista de mai bine de jumatate de an.

La MWC 2013 Barcelona ar putea fi prezentat HTC One, care a fost lansat in urma cu cateva zile. Este un telefon care arata spectaculos si are una dintre cele mai bune camere foto montate vreodata pe un smartphone, cel putin pana in acest moment.

Zvonurile spun ca Nokia s-ar putea prezenta cu o tableta pe care sa ruleze Windows 8 RT si poate si ceva modele cu Windows Phone 8 sau chiar niste telefoane noi.

Si Samsung ar putea aduce la MWC 2013 Barcelona cel putin trei tablete. Doua dintre acestea ar putea fi de 10 inch, adica o noua generatie de Galaxy Tab (daca va continua aceasta serie..) si Note 10.1. De asemenea, este posibil sa vedem si un Note de 8 inch, care nu va fi o noua generatie de smartphone (asa cum cred unii), ci o tableta - cel putin ase se zvoneste...

In ceea ce priveste Galaxy S4, il vom vedea cel mai probabil pe la jumatatea lunii martie.

LG vine in forta la Mobile World Congress 2013 cu un "phablet", adica un telefon-tableta cu o diagonala de 5,5 inch, cel mai probabil, si cu siguranta un "refresh" la toata seria "L" - L3, L5, L7, poate L9 - ca sa fie pregatita pentru 2013.

Sony. Dupa ce si-a aratat telefoanele in capitala jocurilor de noroc, la Barcelona vom vedea cu siguranta tableta Xperia Z, cea mai subtire din lume, si poate cateva telefoane mai accesibile.

Chinezii, care au impresionat la Las Vegas cu telefoanele lor HD la super-preturi promit sa ne uimeasca si la acest targ. Este posibil sa ne arate primul telefon cu procesor cu 8 nuclee.

Oricum, este clar ca anul acesta vom vedea tot mai multe telefoane cu tehnologia 4G, pentru ca acesta este prezentul si viitorul smartphone-urilor.

Nu uitati, luni, 25 februarie 2013, StirileProTV.ro va avea de la Barcelona prima transmisie LIVE din cadrul Mobile World Congress 2013.