HP a anuntat in timpul MWC lansarea tabletei Slate 7, care va ajunge pe piata in luna aprilie. Compania spera ca pretul va fi principalul avantaj impotriva rivalelor Nexux 7 si Amazon Kindle Fire HD, care sunt cu 30 de dolari mai scumpe.

In ciuda costului, Slate 7 dispune de o rama de otel si o carcasa din plastic cauciucat, disponibil in doua culori: rosu sau gri. Procesarea audio Beats si faptul ca poate printa wireless cu ajutorul aplicatiei ePrint sunt doua caracteristici esentiale ale acestui produs. Potrivit lui Alberto Torres, vicepresedintele unitatii Mobility Globas Business a HP, Beats face diferenta atunci cand sunt folosite castile.

Slate 7 are o grosime de numai un centimetru (aproape la fel ca rivalul Kindle Fire HD) si cantareste numai 370 de grame, ceea ce inseamna ca este mai usoara decat Fire, dar putin mai grea decat Nexus 7. Slate 7 mai are un slot de card microSD si un port miniUSB.

Tableta ruleaza Android 4.1 cu un procesor ARM A9 dual-core la 1,6 GHz, cu 1GB de RAM si 8GB memorie interna. Slate 7 are o camera VGA in fata si o camera low-res de 3MP in spate. Slate 7 nu impresioneaza totusi prin display-ul de 1024x600 pixeli, care are o rezolutie mai mica decat Kindle Fire HD si Nexus 7 (ambele au 1280x800), dar, pe de alta parte, HP spera ca tehnologia HFFS (High-aperture-ratio Field Fringe Switching) va permite unghiuri de vizualizare mai bune.